Rtv Pendimi
Probleme shpirtërore & shoqërore

NUK E DIJA SE DO TË ISHA GJALLË DERI NË DARKË

Nuk e dija se do të isha gjallë deri në darkë

Bejan el-Misriu na rrëfen:

-Isha ulur në Meke e një djalosh po qëndronte aty pranë meje. Tek ai erdhi një njeri i panjohur dhe i dhuroi një qese me “dirhemë”. Djaloshi i tha atij:

-Nuk kam nevojë për këto para.- Ai tjetri i tha:

-Atëherë shpërndaja të varfërve.- Djaloshi i mori paratë dhe ua shpërndau të varfërve. Në mbrëmje po të njëjtin djalosh e kam parë duke kërkuar diçka për të ngrënë. I thashë:

-Pse nuk le diçka për veten tënde nga ajo që shpërndave më herët?- Më tha:

-Nuk e dija, se do të jetoj deri në këtë moment.

Pershtati: Valdet Kamberi 

Të ngjajshme

FUQIZIMI I VETËDIJES SË MBIKËQYRJES HYJNORE

Irfan Jahiu

SHTATË GRUPET E SHPËTUARA

Irfan Jahiu

RREZIKU I PIJEVE ALKOOLIKE DHE NARKOTIKËVE

Irfan Jahiu

POROSI TË RËNDËSISHME PËR ÇDO DYZETVJEÇAR

Irfan Jahiu

TË KAPURIT PËR ADHURIME PAS RAMAZANIT

Irfan Jahiu

SËMUNDJA E ZEMRËS DHE SHËRIMI I SAJ

Irfan Jahiu

NE MUNDEMI EDHE JASHTË RAMAZANI!

Irfan Jahiu

RREZIKU I RYSHFETIT

Irfan Jahiu

TË KËNAQURIT E ALLAHUT

Irfan Jahiu

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU