Rtv Pendimi
Agjërimi Pyetje

NUK MË LEJON BURRI TË AGJËROJ, A TA DËGJOJ APO JO


? Jam grua e martuar, por burri im nuk është aq fetar dhe mendon se agjërimi i Ramazanit do të më dëmtojë prandaj edhe më ndalon që ta agjëroj atë. Çfarë më këshilloni të bëjë, ta dëgjoj atë e mos të agjëroj apo të mos e dëgjoj burrin dhe të agjëroj?

Përgjigja:

? Burri duhet të respektohet derisa urdhrat e tij nuk janë në kundërshtim me urdhrat e Krijuesit të tij, Allahut të Lartësuar. Sepse “Nuk respektohet krijesa në llogari të urdhrave të Krijuesit” Kështu juve duhet të mos e dëgjoni në këtë urdhër duke vazhduar të agjëroni dhe duke kërkuar nga Allahu ndihmë, apo edhe duke e trajtuar këtë problem me njerëz të afërt dhe të ditur të cilët mund të arrijnë tek ndonjë ndërhyrje pozitive tek burri.
Megjithatë mosdëgjimi i burrit në këtë që përmendëm më lart nuk ja legalizon gruas që të jetë e pasjellshme me bashkëshortin edhe në gjërat tjera apo të mundohet të marrë hak kundër tij. Ajo duhet ta dijë përgjegjësinë e vet karshi burrit dhe të mundohet të sillet mire me të.

Me respekt: Lulzim Mehmet Susuri


http://www.ehlihadithi.com/
•••? https://www.facebook.com/HoxheLulzimSusuri

Të ngjajshme

Nuk ka agjëruar për shkak të punës, si është halli i tij?

Kushtrim Guraj

MOSAGJËRIMI I NATËS SË MADHE TË KADRIT

Kushtrim Guraj

PUTHJA APO LOZJA E BURRIT ME GRUAN E TIJ NË DITËT E RAMAZANIT

Kushtrim Guraj

SHARJA DHE OFENDIMET A E PRISHIN AGJËRIMIN

Kushtrim Guraj

Ka agjëruar duke qenë me menstruacione?!

Kushtrim Guraj

Kur lejohet prishja e agjërimit?

Kushtrim Guraj

Si duhet ta kompensoj mos-agjërimin e një dite të Ramazanit?

Kushtrim Guraj

Si falet dhe si agjëron udhëtari?

Kushtrim Guraj

MOS AGJERIMI PËR SHKAK TË SHTATZANISË

Kushtrim Guraj