Rtv Pendimi
Samet Tours
auto lider
Good life Restaurant
Vip Well
Artikuj Haxhi

《Disa Vepra tё cilat shpёrblehen sikur haxhi》

Muslim Shop

Pёr ata tё cilёt nuk patёn mundёsi me bёrё haxhin kёtё vit ju
prezantoj: 《Disa Vepra tё cilat shpёrblehen sikur haxhi》

1) Qёndrimi nё xhami pёr dhikr (Pёrmendje tё Allahut) pas namazit tё
sabahut dhe namazi i dy rekateve pas ngritjes se diellit (pak pas
lindjes);

Transmetohet nga Enes ibn Malik radij Allahu anhu se i Dёrguari
(sal-Allahu alejhi we sel-lem) ka thёnё:“ Kush e falё sabahun me xhemat
pastaj qёndron duke i bёrё dhikr (Pёrmendje) Allahut derisa tё linde
dielli e pastaj i falё dy rekate namaz (vullnetar) ёshtё pёr tё sikur
shpёrblimi i njё haxhi dhe umre tё plotё, tё plotё, tё plotё“. (Shёnon
Tirmidhiu dhe Shejh Albani e konsideron hadithin; hasen/ tё mirё)

2) Prezantimi i mexhliseve (tubimeve) tё dijёs nё xhami;

Transmetohet nga ebu Umameh radij Allahu anhu se i Dёrguari (sal-Allahu
alejhi we sel-lem) ka thёnё:” Kush del pёr nё xhami dhe nuk dёshiron
asgjё tjetёr pёrveqse qё tё mёsoj dicka tё hajrit apo t`ua mёsoj tё
tjerёve, ёshtё sikur shpёrblimi i njё haxhi tё plotё”. {Shёnon
Tabarani dhe Shejh Albani e konsideron hadithin: hasen/tё mirё}

3) Kryerja e namazeve obligative nё xhami;

Transmetohet nga Ebu Umameh radij Allahu anhu se i Dёrguari (sal-Allahu
alejhi we sel-lem) ka thёnё: “Kush shkon pёr namaz obligativ me xhemat
ёshtё sikur njё haxh-xh e kush shkon pёr namaz nafile (vullnetar)
ёshtё sikur njё umre vullnetare”.

{Shёnon Tabarani dhe Shejh Albani e
konsideron hadithin; hasen/ tё mirё}

4) Umre nё Ramazan;

Transmetohet nga Ibn Abbasi radij Allahu anhu se i Dёrguari (sal-Allahu
alejhi we sel-lem) ka thёnё:“ Njё umre ne Ramazan ёshtё sikur njё haxh
ose haxh me mua“. {Buhari dhe Muslim}

5) Mirёsia ndaj prindёrve;

Transmetohet nga Enesi radij Allahu anhu:“ Erdhi njё burrё tek i
Dёrguari (sal-Allahu alejhi we sel-lem) dhe i tha“ :“ Un me tё vёrtetё
dёshiroj tё shkoj nё xhihad (pёr tё luftuar nё rrugё tё Allahut
subhaneh) mirёpo nuk kam mundёsi pёr kёtё!“ I Dёrguari (sal-Allahu
alejhi we sel-lem) i tha:“A ka mbetё dikush prej prindёrve tё tu?“
Tha:” Nёna!” Pastaj i tha Pejgamberi (sal-Allahu alejhi we
sel-lem) :”Kije frikё Allahun nё sjelljen ndaj saj (ose kije frikё
Allahun nё tё) e nёse vepron kёshtu ti do tё jesh haxhi (Pelegrinazh),
umrexhi po edhe muxhahid (luftёtarё nё rrugёn e Allahut)

Pёrgatiti: Shejh Halid ibn Abdulaziz el Batilij

Pёrktheu nga arabishtja dhe pёrshtati: Hoxhё Ardian Elezi

Të ngjajshme

PËRGATITJA PËR HAXH

Kushtrim Guraj

~ Dita e madhe e Arafatit … Një ditë si kjo ~

Kushtrim Guraj

Në syfyr ka bereqet

Kushtrim Guraj

Shkaqet dhe pasojat e shkurorëzimit në Kosovë

Kushtrim Guraj

Problemet bashkshortore – Një rast i një çifti që më mërziti…

Kushtrim Guraj

KUSH PO E DETYRON GANI MEHMETAJN TË BËNË PËRÇARJE TË SHËMTUAR KOMBËTARE DHE FETARE

Kushtrim Guraj

Shejh Albani, shqiptari që u bë dijetar i shekullit të kaluar në botën islame (Video)

Kushtrim Guraj

MUEZINI I PAMORALSHËM

Kushtrim Guraj

55 përputhshmëri dhe lidhshmëri të Muhamedit a.s me numrin 5 (pesë)

Kushtrim Guraj