Rtv Pendimi
Të ndryshme

PAMJE NGA XHAMIA E SULLTAN MURATIT

Xhamia e Sulltan Muratit ll , e ndërtuar në vitin 1432 ndodhet në një vend shumë të përshtatshëm për një objekt të rëndësishëm siç është kjo xhami.
Kjo xhami ndodhet në një kodrinë në pjesën e vjetër të Shkupit,është ndër të parat që është ndërtuar në Shkup.
Është ndër xhamitë më të mëdha në Ballkan, është e vetmja xhami në Shkup që në oborrin e saj ka edhe kullen e saatit, prandaj njihet edhe si xhamia e saat kullës.
Para tre vitesh e dy muaj filloi restaurimi i kësaj xhamie nga ana e Turqisë bashkë me dy xhamitë e tjera:xhamia e Allaxhes dhe ajo e Hysni shahut në Saraj.
Xhamia është kah përfundimi dhe shpresojmë që së shpejti të jetë gati për fillimin e faljes së namazeve në këtë xhami insha Allah.
Për ditën e hapjes së saj do të jeni të informuar paraprakisht insha Allah.

Të ngjajshme

O ALLAHU YNË!

Kushtrim Guraj

Besimtarët do ta shohin Zotin e tyre!

Kushtrim Guraj

Sot bëhen 21 vjet nga masakra e tmerrshme e Reçakut kur më 15 janar të vitit 1999 forcat kriminele serbe vranë 45 civilë shqiptarë

Kushtrim Guraj

A E KEMI SHIJUAR ËMBËLSINË E BESIMIT?

Kushtrim Guraj

Australia, Zjarri dhe hadithi i Profetit Muhamed para 1441 vitesh

Kushtrim Guraj

Lutja e Plakës – ja vlenë të lexohet !

Kushtrim Guraj

Shijoje këtë begati!

Kushtrim Guraj

Djali i hoxhë Fadil Musliu, Aid Musliu diplomoi në fakultetin e sheriatit në Medine

Kushtrim Guraj

Pse po e kundërshtoni krishtlindjen, babadimrin, vitin e ri, bredhin, festimin me të, fotografimin me të, etj. !?

Kushtrim Guraj