Rtv Pendimi
Poezi

PENDOHU

Dielli nesër ka me dalë

Por sedi un a jamë gjallë
Pse s’pendohem pse po pres
Askush sedin se kur vdes

Lutu falu i them vehtës
Se nket Botë si dihet jetës
Një dit që shkon më nuk vjen
Zoti gjithmonë ktu sna len

Mjer për mu që kam me vdekë
Në at dynjah sa kam me hekë
Askush sedin se ku shkon
Vetëm Zoti e cakton

Po mendojmë veç qysh mu knaqë
Me shpëtu nu ka ilaqë
Vdekjen krejtë e kemi hak
Për Allah po punojmë pak

Njeri pa shpirt nuk jeton
Inshallah Zoti kujton
Në ket Botë nuk ka qetsi
Interes dhe xhelozi

Pa namaz ai që jeton
Jeta bëhet monoton
Tmirëv nuk po ja dimë vlerën
Për Allah ti hape Zemrën.

Veli Beqiri

Të ngjajshme

NËNA IME E VEÇANT

Kushtrim Guraj

Virusi denim a mesim

Hevzi Hasani

Mos ma mbyllni derën e xhamisë!

Hevzi Hasani

KORONA

Kushtrim Guraj

LINDJA E MUHAMMEDIT A.S.

Hevzi Hasani

El- hamdu lil-lah

Hevzi Hasani

Një urim më mungon !

Kushtrim Guraj

Nëna

Kushtrim Guraj

O Profeti im

Kushtrim Guraj