Rtv Pendimi
Good life Restaurant
auto lider
Ilaçe për zemrën / Rukja

PËR NJË JETË MË TË LUMTUR

Muslim Shop

1. Filloje ditën tënde me namazin e sabahut që të arrish shpëtimin dhe suksesin.

2. Mos e ndal duanë sepse ajo është litari i shpëtimit.

3. Rikujtoje se fjalët e tua i shënojnë melekët.

4. Ji optimist edhe nëse gjendjesh në gjendjen më të vështirë.

5. Blej me të hollat e tua lutjen e fukaraje dhe dashurinë e të mjerëve.

6. Kujdes nga lutja e atij që i bëhet padrejtësi.

7. Bëhu sebep për qëndrueshmërinë e familjes tënde.

8. Rrobat e tua të vjetra, të reja janë tek të varfrit.

9. Mos u zemëro, jeta është më e shkurtër se sa ti e paramendon.

10. Mos e mbyll derën e përgjigjes me mëkate.

11. Namazi është që më së shumti të ndihmon gjatë sprovave dhe belave.

12. Largoju paragjykimeve të liga, qetësohesh dhe rehatohesh.

13. Shkaku i çdo brenge është largimi prej Allahut, për këtë arsye ik drejt Tij.

14. I privuar është ai që është privuar nga namazi me përulësi dhe nga syri që loton.

15. Bëje dashurinë që e tëra të jetë për Allahun dhe të Dërguarin e Tij, lavdia dhe paqja e Allahut qofshin mbi të.

16. Falja atij që të përgojoi sepse ai të dhuroi shumë mirësi.

17. Bëje traditë që Kurani të qëndron te koka jote, se leximi i një ajeti është më i mirë se krejt dynjaja dhe çka ka në të.

18. Jeta është e bukur dhe më e bukur bëhet kur ti e jeton atë me iman.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

BËHU GJËJA E VETME QË NUK PËRSËRITET DY HERË

Irfan Jahiu

ÇDO SËMUNDJE E KA EDHE ILAÇIN E VET

Irfan Jahiu

PAQJA QOFTË MBI KËTO ZEMRA

Irfan Jahiu

PESË KËSHILLA PËR TË ARRITUR DERI TE LUMTURIA

Irfan Jahiu

KUJDES NGA ARMIKU NJË HERË, KURSE NGA MIKU NJË MIJË HERË

Irfan Jahiu

LLOJET E ZEMRAVE SIPAS KURANIT

Irfan Jahiu

PËR NJË JETË MË TË LUMTUR

Irfan Jahiu

DHJETË MOMENTET MË TË BUKURA NË JETËN E NJERIUT

Irfan Jahiu

SHTATË AJETET QË TA LEHTËSOJNË NGUSHTIMIN NË GJOKS

Irfan Jahiu