Rtv Pendimi
auto lider
Good life Restaurant
Ilaçe për zemrën / Rukja Probleme shpirtërore & shoqërore

PËR T’I QETËSUAR SADOPAK ZEMRAT TONA TË PIKËLLUARA

Muslim Shop

– E natyrshme është ta shohësh anijen mbi ujë, mirëpo nga rreziku është ta shohësh ujin në anije. Pra, bëhu ti në zemrën e dynjasë dhe mos lejo që dynjaja të banojë në zemrën tënde.

– Nëse humb diçka që nuk ke shpresuar që do ta humbësh, Allahu do të të furnizojë me diçka, që ti nuk e ke paramenduar se do ta posedosh.

– Ji optimist kur gjërat të vështirësohen, se Allahu është betuar dy herë se pas vështirësisë do të vijë lehtësimi, dhe me të vërtetë, pas vështirësisë do të vijë lehtësimi.

– Jeta e pyeti vdekjen: “Pse njerëzit më duan kurse ty të urrejnë?”

Vdekja u përgjigj: “Sepse ti je një gënjeshtër e bukur, kurse unë jam një realitet i hidhur.”

– Nuk e dimë se çfarë do të na fusë në Xhenet, pas mëshirës së Allahut. A është një rekat, apo një sexhde, një lëmoshë, dhënia ujë ndokujt, ndonjë nevojë që ia ke kryer vëllait tënd mysliman, lutja apo përmendja e Allahut. Prandaj, puno dhe mos i nënvlerëso gjërat.

– Vendos pak nga ndjenjat në mendjen tënde derisa të zbutet dhe vendos pak nga mendja jote në zemrën tënde derisa të përqendrohet. Më pëlqejnë zemrat që e pranojnë dhimbjen me heshtje dhe i shfajësojnë gabimet e të tjerëve me qëllim të mirë.

– Kur e ke bindjen se pas pikëllimit vjen lumturia dhe pas lotëve të tu vjen buzëqeshja, vetëm se e ke realizuar një adhurim madhështor, e ai është  mendimi i mirë për Allahun.

– Nëse të lodhin dhembjet e dynjasë mos u mërzit, ndoshta Allahu është përmalluar për ta dëgjuar zërin tënd kur ti i lutesh Atij. Mos e prit lumturinë derisa nuk buzëqeshesh, por buzëqeshu derisa të jesh i lumtur.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

MOS U MËRZIT, ALLAHU ËSHTË ME TY

Irfan Jahiu

TË KËNAQURIT E NJERËZVE ËSHTË SYNIM QË NUK ARRIHET

Irfan Jahiu

KËTË PERSON MOS E LËR TË IKËN, NËSE E KE AFËR

Irfan Jahiu

BËHU GJËJA E VETME QË NUK PËRSËRITET DY HERË

Irfan Jahiu

ÇDO SËMUNDJE E KA EDHE ILAÇIN E VET

Irfan Jahiu

MERR MËSIME NGA AJO QË SHEH

Irfan Jahiu

NË MIRËSI BËHU SI AI QË ECËN NËPËR RËRË

Irfan Jahiu

PAQJA QOFTË MBI KËTO ZEMRA

Irfan Jahiu

KATËR GJËRA ZGJIDHEN ME KATËR TË TJERA

Irfan Jahiu