Rtv Pendimi
Familja & jeta bashkëshortore

PSE GRATË (FEMRAT) QAJNË!!

I biri e pyeti nënën: Pse po qan!

Iu përgjigj: Qaj ngase jam grua..

I biri i tha: Unë nuk po e kuptoj këtë!!

Nëna e përqafoi, dhe i tha se ti këtë nuk do ta kuptosh asnjëherë..

I biri pastaj e pyeti prindin e vet: Pse qan nëna ime pa asnjë arsye?

Prindi iu përgjigj: Të gjitha gratë qajnë pa asnjë arsye..

I biri u rrit dhe u bë burrë, dhe ende mbeti pa e ditë se pse qajnë gratë!!

Në fund e pyeti një dijetar të urtë: Pse qajnë gratë!!

Dijetari iu përgjigj: Kur Allahu e krijoi gruan, i bëri të ketë shpatulla shumë të forta, e ta  bartë barrën e botës..

I bëri asaj të ketë krahë të butë, e të jep rehati..

I dha asaj fuqi të brendshme ta përballon lindjen e fëmijëve, dhe ta përballon refuzimin që ia bëjnë asaj kur ata të rriten..

I dha asaj qëndrueshmëri t’i përballon vështirësitë e familjes dhe të përkujdeset për ta.. dhe të mbetet e heshtur në kushtet më të vështira, edhe atë pa u ankuar fare..

Edhe atëherë kur të gjithë dështojnë dhe pikëllohen, ajo mbetet e heshtur..

I dha asaj dashuri ndaj fëmijëve të saj që nuk përfundon, dhe ajo dashuri nuk ndryshon edhe nëse ata ia kthejnë me të keqe dhe i shkaktojnë asaj dhembje..

Dhe në fund..

I dha asaj lot, t’i rrjedhin kur ka nevojë dhe ta nxjerr barrën e kësaj përgjegjësie të madhe.. që më vonë të mundet ta vazhdon udhëtimin më tutje..

Kjo është pika e vetme e dobët e saj..

Për këtë arsye, respektoni lotët e grave të botës.. edhe nëse ato dalin pa asnjë sebep!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

 

 

Të ngjajshme

A DO TA DISH SE KUR NUK JE BASHKËSHORTE E MIRË!!

Irfan Jahiu

A DO TA DISH SE KUR NUK JE BURRË I MIRË!!

Irfan Jahiu

MARRËDHËNIET BASHKËSHORTORE

Irfan Jahiu

UDHËTIMI I DY BASHKËSHORTËVE

Irfan Jahiu

NËNA E BURRIT, ÇELËS NGA ÇELËSAT E LUMTURISË BASHKËSHORTORE!!

Irfan Jahiu

SHTËPIA E MUSLIMANIT

Irfan Jahiu

MOSRESPEKTIMI I PRINDËRVE

Irfan Jahiu

FËMIJËT TANË DHE NAMAZI

Irfan Jahiu

EDUKIMI I VAJZAVE

Irfan Jahiu

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU