Rtv Pendimi
auto lider
Vip Well
Samet Tours
Good life Restaurant
Shkenca dhe teknologjia

Pse përdorimi i celularëve është i dëmshëm…

Muslim Shop

Epoka dixhitale sa ndihmuese është aq edhe shkatërruese duket të jetë. Organizata Kombëtare e Shëndetit dhe disa mjekë rusë, paralajmërojnë se telefonët celulare janë të dëmshëm për shëndetin.

Ata janë të shqetësuar seriozisht për efektet e fushave elektromagnetike në trupin tonë. Rrezatimi elektromagnetik nga telefonët celularë, është veçanërisht i rrezikshëm për gratë shtatzëna dhe fëmijët. Sipas Nikolai Kononov, nënkryetar Organizatës Botërore të Shëndetit, këto fusha kryesisht ndikojnë në sistemin tonë nervor, riprodhues dhe endokrin.

Gjithashtu, Kononov thotë se 70% e njerëzve janë të prekur nga ky rrezatim elektromagnetik, pasi në një botë të drejtuar nga teknologjia është gati e pamundur që të ndalojmë përdorimin e tyre.

Megjithatë, ne duhet t’i shfrytëzojmë këto valë në mënyrë racionale. Duke përdorur pajisjen vetëm për telefonata të shkurtra, mund të zvogëlohet rreziku por është e rëndësishme që telefonin mos ta mbani në xhep,kështu do të jeni më të mbrojtur nga rrezatimi elektromagnetik.

Të ngjajshme

Vjen telefoni me baterinë më të madhe në treg

Kushtrim Guraj

Tre hapat që duhet të ndërmerren për të ruajtur baterinë në iPhone

Kushtrim Guraj

Facebook hedhë poshtë pretendimet se News Feed iu sjellë postime nga vetëm 26 llogari

Kushtrim Guraj

Shkencëtarët zbuluan sistem solar për shndërrimin e ujit të detit në të pijshëm

Kushtrim Guraj

Pse në avion duhet të qëndrojmë në “fly mode”?

Kushtrim Guraj

Google prej sot edhe operatori virtual mobil në SHBA

Kushtrim Guraj

Google do të fillojë bllokimin e reklamave në Chrome nga shkurti 2018

Kushtrim Guraj

Facebook planifikon të bashkojë mesazhet nga WhatsApp, Instagram dhe Messenger

Kushtrim Guraj

‘Baki Automobile-Volkswagen’, shënon 17 vjetorin e funksionimit të tij

Kushtrim Guraj