Rtv Pendimi
Opinone Të ndryshme

Qeveria e një shteti laik

Derisa në Kosovë popullata e saj është e besimit musliman me mbi 96%, nuk iu lejohet që femrat muslimane të punojnë në vendet publike, shkaku i shamive.
E kanë gojen plot me integrime, standarde e te drejta bashkekohore europine por ne anen tjetër ketyre qytetarëve ne Kosovë nuk u lejohet që dinjitetshëm të praktikojnë fenë e tyre. Qeverisjet lokale nuk japin “dritë të gjelbërt” në ndertimin e xhamive te reja ani pse besimtarët musliman falen rrugëve në shi, borë, pluhur e diell. Kjo gjendje nuk eshtë aspak e dinjitetshme siç i takon një qytetari normal.
Sot mesojmë se kjo qeveri private, laike mbulon riparimin e një kishe katolike në Prizren, ani mirë bën që investon për vëllezërit tanë katolik ku unë nuk kam as më të voglin kundershtim për besimin dhe bindjet e çdo besimtari pavarësisht fesë që ka zgjedhur. Por e kam me mënyrën e qeverisjes në të gjitha pikat e tash edhe në këtë pikë.
Tendencioze, hipokrite dhe mashtruese. Për dikë nënë për dikë njerkë. Ky diskrimin është i pa pranueshëm. Andaj duhet të kuptojmë se qeverisjet të gjitha pa përjashtim, kane shkelur mbi bindjen dhe besimin e muslimanëve.
Kur do e kuptojnë të paktën ata që falen se “mjaft eshte mjaft” dhe se ka nevojë për një qeveri të drejtë.

Të ngjajshme

SHQIPTARËT KUDO QË SHKOJNË FENË DHE KOMBIN S’E HARROJNË

Kushtrim Guraj

A e njeh këtë ligj i cili do ta ndryshoj të menduarit tuaj?

Kushtrim Guraj

Falënderoje Zotin që je gjallë!

Kushtrim Guraj

Përfundoi shfaqja!

Kushtrim Guraj

LINDJA E MUHAMMEDIT A.S.

Hevzi Hasani

LUTJE TË PËRZEMËRT!

Kushtrim Guraj

RTV Pendimi fillon ndërtimin e studiove televizive – bën kërkesë për kontribut në finalizim të tyre

Kushtrim Guraj

Ari i kuq: Mjedra ruan zemrën dhe mbron nga diabeti dhe kanceri!

Urim Isma

Ajo që po na mungon shumë është thënja: NUK E DI.

Kushtrim Guraj