Rtv Pendimi
Opinone

Reagim nga Labinotë Demi Murtezi për hapsirat e xhamive

Në mungesë të hapësirave të mjaftueshme për të falur namazin e xhumasë, shqiptarët muslimanë në Kosovë çdo të premte detyrohen të falen në parqe e trotuare, si në foton që po shohim.

Asnjëherë nga buxheti i Kosovës nuk është bërë zhvendosje e mjeteve financiare nga planifikimi për ndërtimin e ndonjë shkolle a spitali për të ndërtuar një xhami, siç disa po pretendojnë se më mirë të ndërtoheshin shkolla e spitale. Madje, ato as nuk u rindërtuan asnjë prej tyre pas luftës së fundit, duke e anashkaluar kështu një pjesë të madhe të trashëgimisë sonë.

Liria fetare në Kosovë është e garantuar me Kushtetutën e Republikës së Kosovës, ndërsa neni i tretë i saj thotë:

“Barazia Fetare

Të gjithë personat, pavarësisht nga besimi ose bindja e tyre, pavarësisht nga përkatësia në
ndonjë bashkësi fetare ose pjesëmarrja në ndonjë ceremoni fetare janë të barabartë para ligjit
dhe gëzojnë të drejta të njejta në jetën civile, politike, ekonomike, sociale dhe kulturore. Të gjithë
personat juridik dhe fizik gëzojnë mbrojtje të njejtë para ligjit.” Rrjedhimisht, të drejtën për të gëzuar vend e hapësirë për kryerjen e ritualeve fetare.

Të ngjajshme

Të menduarit materialist

Kushtrim Guraj

Prizreni qyteti i minareve

Kushtrim Guraj

Emocioni dhe realiteti.

Kushtrim Guraj

LETËR E HAPUR

Kushtrim Guraj

PËRKUJTIM PËR MUHIDIN AHMETIN

Kushtrim Guraj

“Të Allahut jemi dhe te Ai do të kthehemi”

Kushtrim Guraj

Mesazh ngushëllimi me rastin e ndërrimit jetë të imamit Muhidin Ahmeti

Kushtrim Guraj

Falënderim i veçantë

Kushtrim Guraj

Ratifikimi i Demarkacionit dhe frika nga Asociacioni i komunave serbe!

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU