Rtv Pendimi
Shëndetësi

S’do ju vijë kurrë moment më i mirë për të lënë cigaren

 

Duhanpirësit dhe njerëzit që vuajnë nga sëmundjet shoqëruese janë më të rrezikuar nga simptomat e përkeqësuara të Covid-19

Sëmundja, që ka marrë më shumë se shtatë mijë jetë njerëzish në gjithë botën, shkakton inflamim të mushkërive që përshkallëzohet në pneumoni.

Në disa raste, gjendja shëndetësore përkeqësohet dhe nevojitet frymëmarrje e drejtuar.

Që në raportimet e para u bë me dije se duhanpirësit kanë më shumë gjasa të marrin infeksione të kësaj natyre.

Kjo periudhë, ku të gjithë jemi izoluar në shtëpi, qarkullimi është i limituar dhe marketet janë hapur vetëm për pak orë gjatë ditës, është momenti ideal për të hequr dorë nga vesi.

E para, keni një motivim ekstra. Dhe e dyta, është më e thjeshtë në rast se ua keni të mbajtur të fshehtë personave me të cilët jetoni.

Të ngjajshme

Mbrojtja më e mirë kundër çdo virusi

Kushtrim Guraj

A e dini nga vjen fjala Karantena ?

Hevzi Hasani

Stresi dhe shëndeti

Qëndrim Ibrahimi

COVID 19 – çfarë duhet vepruar

Hevzi Hasani

Pse nuk duhet të trembemi nga Covid-19?

Hevzi Hasani

Murtaja ndëshkim dhe mëshirë

Hevzi Hasani

Temperatura normale e trupit nuk është ajo që dini

Qëndrim Ibrahimi

10 rregulla dhe sugjerime për tu mbrojtur nga koronavirusi:

Hevzi Hasani

Lufta kundër koronavirusit mund të fitohet nëpërmjet sheqerit

Kushtrim Guraj