Rtv Pendimi
Shkenca dhe teknologjia

Shitja globale e telefonave për Huawei është më e lartë se ndonjëherë më parë

Shumë vite më parë, askush nuk i dha Huawei-të shumë vëmendje sa i përket telefonave.

Në vend të kësaj, shumica duket se ishin më të interesuar të shihnin kompani të tilla si Apple dhe Samsung, por në kohët e fundit po bëhet e pamundur të injorohet rritja e Huawei.

Në të vërtetë, të dhënat e fundit nga Counterpoint Research kanë zbuluar se pjesa e tregut të telefonave të Huawei është në një rritje të lartë, ku ata komandojnë rreth 17% të tregut global të telefonave.

Ata janë ende pas Samsung, të cilët mbajnë vendin e parë në 21%, por duke pasur parasysh trendet, ne nuk do të habitemi nëse do të arrijnë deri në vendin e parë.

Duke parë numrat, dërgesat globale të Samsung-ut për Q1 2019 ishin rreth 72 milionë, Apple është në 42 milionë, ndërsa Huawei është në 59.1 milion.

Ka kaluar një kohë që kur Huawei kishte kapërcyer Apple, dhe duke u bazuar në këtë, nuk do të habiteshim nëse do të arrinin Samsung në vitin ose dy vitet e ardhshme.

Kështu mund të ndodhë pavarësisht nga fakti se kompania është përballur me një sasi mjaftë të lartë të rezistencës nga agjencitë qeveritare në mbarë botën për shqetësimet e spiunimit të supozuar. /Telegrafi/

Të ngjajshme

Zoom, Google Meet apo Facebook Messenger Rooms: Cili është aplikacioni më i përshtatshëm për komunikim virtual

Kushtrim Guraj

COVID-19, Google do të ndjekë nëse njerëzit qëndrojnë në shtëpi

Kushtrim Guraj

Coronavirusi: A duhet ta pastrojmë telefonin shpesh?

Kushtrim Guraj

Kamerat e vëzhgimit tani do të zbulojnë automatikisht njerëzit me temperaturë

Qëndrim Ibrahimi

Interneti 5G do të ndryshojë jetën rrënjësisht

Qëndrim Ibrahimi

Google merr një veprim interesant

Kushtrim Guraj

Në 2030 shumica e automjeteve në tregun botëror do të jenë elektrike

Kushtrim Guraj

Rritet tregu i automjeteve në BE

Kushtrim Guraj

Si ta shihni kush e përdor Wi-Fi tuaj?

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU