Rtv Pendimi
auto lider
Vip Well
Samet Tours
Good life Restaurant
Shkenca dhe teknologjia

Shkenctarët japonez shpikin ngjyrën që bllokon sinjalet Wi-Fi

Muslim Shop

Shkenctarët e Universitetit të Tokios kanë zhvilluar ngjyrë të veçantë që mund të bllokojë sinjalet ‘wireless’.

Duke përzierë grimcat e oksidit të hekurit në ngjyrë, hulumtuesit kanë shpikur ngjyrën që bllokon frekuencën e radios në spektra më të larta ku ndodhin Wi-Fi dhe komunikimet tjera më të larta të bandwidth.

Edhe pse shumica e teknologjive Wi-Fi funksionojnë në 2.4GHz dhe 5GHz, ngjyra speciale mund të bllokojë frekuencat deri në 100GHz, deklaruan hulumtuesit.

Një ngjyrë bllokimi prej 200GHz është në zhvillim e sipër.

Ja se si funksionon: grimcat metalike brenda ngjyrës rezonojnë në të njëjtën frekuencë si Wi-Fi dhe valët e tjera të radios, kështu që sinjalet nuk mund të kalojnë nëpër shtresën e hollë të pigmentit.

Në këtë mënyrë, krijohet një mur i sigurtë që ndalon sinjalet nga hyrja në shtëpi dhe nga muret e veshura me ngjyrë të veçantë.

Përdorimi për një produkt të tillë inovativ është tashmë i pranishëm. Teatrot kanë qenë të interesuar për një kohë për të gjetur një mënyrë ligjore për të bllokuar telefonat gjatë shfaqjeve. /Telegrafi/

Të ngjajshme

Google blenë dizajnerët e HTC-së, për 1.1 miliard dollarë

Kushtrim Guraj

Microsoft e konfirmon se Windows 10 do të ofrohet falas

Kushtrim Guraj

BE do të fshijë 300 mijë portale .eu që operojnë në Britani

Kushtrim Guraj

Microsoft me aplikacionet e Apple dhe Android në Windows10

Kushtrim Guraj

Musk ndërton baterinë litium-jon më të madhe në botë

Kushtrim Guraj

Ja shenjat se dikush ua ka prekur telefonin mobil në fshehtësi

Kushtrim Guraj

Google bën përditësimin më të madh ndonjëherë në Gmail

Kushtrim Guraj

iPhone së shpejti do t’i hap dyert e shtëpive dhe veturave

Kushtrim Guraj

Varësia ndaj celularit po shkatërron trurin e adoleshentëve

Kushtrim Guraj