Rtv Pendimi
Shkruhet Kur´ani më i vogël në botë
Kuriozitete

Shkruhet Kur´ani më i vogël në botë

Necati Korkmaz, i cili që 35 vite merret me prodhimin e artizanaleve, shkroi Kur’anin më të vogël në botë.

Duke e quajtur veten “mjeshtër i artit kaligrafik hat” dhe “një nga tre mikro skulptorët në botë,” Korkmaz thotë se deri më sot ka punuar një numër të madh të veprave që mund të shihen vetëm me anë të mikroskopit ose llupës.
Pas një procesi shumë të vështirë, ai arriti që ta shkruaj Kur’anin, 0.98 cm me 1.3 cm, deri në detajet më të vogla.
Duke shpjeguar se Kur’ani mund të lexohet vetëm me anë të llupës, Korkmaz më tej shton: “E kam shkruar në një letër të quajtur ‘aharli’, me një qime të vetme nga mustaqet e dhelprës. Këtë lloj furçe e kam punuar vetë, siç e kam punuar edhe ngjyrën e përfituar nga bloza e zezë …”

Të ngjajshme

Turqi, zbulohen fosile 9 milionë vite të vjetra

Kushtrim Guraj

Gjuha arabe është e jashtëzakonshme

Kushtrim Guraj

Francë, vala e nxehtë solli temperatura të larta rekorde

Kushtrim Guraj

Shkencëtari japonez e pranoi Islamin për shkak të ajetit për fikun dhe ullirin

Kushtrim Guraj

Qatar Airways linja numër një ajrore në botë

Kushtrim Guraj

Turistët interesim të lartë për “ylberin në tokë”

Kushtrim Guraj

Qyteti turk Iğdır një nga vendet më të rëndësishme për shkencën e zogjve

Kushtrim Guraj

Minberi i Salahudinit në Xhaminë e Qytetit Halil ( Ibrahimi alejhi selam )

Kushtrim Guraj

37 vjet pa e humbur asnjë namaz në xhaminë Pejgamberit a.s.

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU