Rtv Pendimi
Ilaçe për zemrën / Rukja Imani Probleme shpirtërore & shoqërore

SHTATË KËSHILLA PËR TA PËRFORCUAR IMANIN

1- Falja e namazit në kohën e vet për arsye se është vepër e cila të afron kah Allahu.
2- Përmendja e Allahut edhe nëse ajo është vetëm se pesë minuta brenda një ore.
3- Lutja e vazhdueshme për çdo ditë me vendosmëri dhe me mbështetje në Allahun.
4- Përkujdesja për leximin e Kuranit për çdo ditë që mos të bëhemi nga të shkujdesurit.
5- Largimi nga shoqëria e keqe dhe me moral të ligë.
6- Dërgimi i salavateve mbi të Dërguarin e Allahut, lavdërimi dhe paqja e Allahut qofshin për të, dhjetë herë në mëngjes dhe dhjetë herë në mbrëmje, dhe kërkimi i faljes njëqind herë brenda ditës.
7- Agjërimi i ditës së hënë dhe të enjte sipas mundësive dhe po ashtu edhe agjërimi i ditëve të bardha (dita e trembëdhjetë, e katërmbëdhjetë dhe e pesëmbëdhjetë sipas kalendarit islamik).

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

FJALË NGA THESARET E DYNJASË (2)

Irfan Jahiu

FJALË NGA THESARET E DYNJASË (1)

Irfan Jahiu

DEDIKUAR TË PËRMALLUARVE DHE TË LËNDUARVE

Irfan Jahiu

TI DHE AJO, MEDITONI KËTO FJALË

Irfan Jahiu

DISA NJERËZ NË JETË NA VIJNË SI BEGATI

Irfan Jahiu

JETA MES ËNDRRËS DHE SHPRESËS

Irfan Jahiu

JETA VAZHDON EDHE PSE SHPIRTI NDIEN DHEMBJE DHE SYRI LOTON

Irfan Jahiu

DISA FJALË PËR FEMRËN

Irfan Jahiu

MIQËSIA ËSHTË JETË

Irfan Jahiu