Rtv Pendimi
Tregime

SI E PRANOI ISLAMIN MAGJISTARI?

Një magjistar i krishtere jetonte në një lagje dhe çdoherë e dëgjonte ezanin nga shtëpia. Djajtë përherë tërboheshin dhe shqetësoheshin tek ai, por ja se si ai e pranoi Islamin dhe u pendua nga magjia.
Ky magjistar vërejti se sa here qe thirrej ezani djajtë dilnin nga shtëpia, kështu qe nga kureshtja, shkoi tek një zyre për ftimin ne Islam te pakicave dhe beri këtë pyetje:
A ka ndonjë lidhje ne mes djallit dhe ezanit?
Një predikues musliman i tha: Po, Muhammedi, alejhi’s selam ka thënë se: “Djalli ik kur ta dëgjojë ezanin”.
Magjistari pa hezituar aspak dëshmoi: La Ilahe Il-la Allah Muhammedun resulullah!
(Dëshmoj se adhurimi i takon vetëm Allahut dhe se Muhammedi është rob dhe i dërguar i Tij)
Shikoni madhështinë e kësaj feje dhe se si ezani është prej shkaqeve m; efektive n; largimin e djajve!
Shikoni se si magjistari iu përgjigj ftesës islame kur dëgjoi se ezani ndikon fuqishëm ne largimin e djajve. T; vërtetën e thotë Allahu:
“…All-llahu udhëzon kah drita e Vet atë që do Ai…”. (en Nur, 35)
Ebu Xhihad Sultan el Umerijj
Burimi: http://www.denana.com
Përshtati ne shqip: Sedat Gani Islami
27 maj 2007, e diele
Vushtrri, Kosove

Të ngjajshme

Ndarësi i përpikt

Hevzi Hasani

VDIQ DITËN E DASMËS SË SAJ

Kushtrim Guraj

Rrëfimi i një mbreti

Kushtrim Guraj

Përtype hidhërimin dhe fito lumturinë

Kushtrim Guraj

Pas vështirësisë vjen zgjidhja

Kushtrim Guraj

DASHURIA PËR NËNËN NATYRSHMËRI

Kushtrim Guraj

NËNË, UNË NUK E DUA MUHAMMEDIN -THOTË NJË FËMIJË

Kushtrim Guraj

MAGJISTARET NUK KORREN SUKSES ME KETE GRUA, PERSE?

Kushtrim Guraj

PESHKATARI DHE RRËFIMI PËR FUNDIN E ZULLUMQARËVE

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU