Rtv Pendimi
Probleme shpirtërore & shoqërore

TË KËNAQURIT E NJERËZVE ËSHTË SYNIM QË NUK ARRIHET

A e di se fjala e urtë e njohur: “Të kënaqurit e njerëzve është synim që nuk arrihet”, njerëzit gjithmonë e përcjellin të mangët dhe jo të plotësuar.

Ajo e plotësuar është nga urtësitë më madhështore dhe është si vijon: “Të kënaqurit e njerëzve është synim që nuk arrihet, kurse të kënaqurit e Allahut është synim që nuk lihet, lëre atë që nuk arrihet dhe arrije atë që nuk lihet.”

Nuk është kusht të jesh i veshur mirë, që të dukesh i bukur.

E as të lavdërohesh, që të jesh i dashur.

E as të jesh i pasur, që të jetosh i lumtur.

Por, mjafton vetëm ta kënaqësh Zotin tënd dhe Ai do të të bëjë te njerëzit, të bukur, të dashur dhe të lumtur.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

SHTATË GRUPET E SHPËTUARA

Irfan Jahiu

RREZIKU I PIJEVE ALKOOLIKE DHE NARKOTIKËVE

Irfan Jahiu

POROSI TË RËNDËSISHME PËR ÇDO DYZETVJEÇAR

Irfan Jahiu

TË KAPURIT PËR ADHURIME PAS RAMAZANIT

Irfan Jahiu

SËMUNDJA E ZEMRËS DHE SHËRIMI I SAJ

Irfan Jahiu

NE MUNDEMI EDHE JASHTË RAMAZANI!

Irfan Jahiu

RREZIKU I RYSHFETIT

Irfan Jahiu

TË KËNAQURIT E ALLAHUT

Irfan Jahiu

O TI NJERI QË MENDON

Irfan Jahiu

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU