Rtv Pendimi
Probleme shpirtërore & shoqërore

TI DHE SHEJTANI

Kur shejtani të frikëson me varfëri, ktheja se risku është i caktuar: S’ka asnjë gjallesë në Tokë që të mos i ketë mjetet e jetesës prej Tij…” (Hud: 6)

Kur shejtani të frikëson me vdekje, ktheja se vdekja e ka kohën e vet dhe se çdokush do të vdesë: “…Kur t’i vijë koha e fundit, ata nuk mund ta shtyjnë, qoftë edhe për një çast dhe as nuk mund ta shpejtojnë.” (El-A’raf: 34)

Kur shejtani të dëshpëron se për ty nuk ka Xhenet, rikujtoje faljen e Allahut.

Kur të dëshpëron se për ty nuk ka shpëtim për shkak të mangësive të tua, rikujtoji begatitë dhe meritën e Allahut.

Kur të dëshpëron se për ty nuk ka shërim, rikujtoje mëshirën e Allahut.

Kur të dëshpëron se fatkeqësitë e tua nuk kanë përfundim, rikujtoje premtimin e Allahut.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

Të ngjajshme

POROSI TË RËNDËSISHME PËR ÇDO DYZETVJEÇAR

Irfan Jahiu

TË KAPURIT PËR ADHURIME PAS RAMAZANIT

Irfan Jahiu

SËMUNDJA E ZEMRËS DHE SHËRIMI I SAJ

Irfan Jahiu

NE MUNDEMI EDHE JASHTË RAMAZANI!

Irfan Jahiu

RREZIKU I RYSHFETIT

Irfan Jahiu

TË KËNAQURIT E ALLAHUT

Irfan Jahiu

O TI NJERI QË MENDON

Irfan Jahiu

PENDIMI DHE MËSHIRA E GJERË E ALLAHUT

Irfan Jahiu

VEPRA E MIRË

Irfan Jahiu

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU