Rtv Pendimi
Shkenca dhe teknologjia

Ummah, bashkon muslimanët në një aplikacion

“Ummah” është aplikacioni më i ri për telefona të mençur në platformën Android, një aplikacion unik dhe shumë i kompletuar për besimtarët myslimanë.

Aplikacioni i cili përmban Kuran, takvim, hadithe, thënie e lutje të ndryshme, synon t’ua lehtësojë adhurimet besimtarëve duke ua rikujtuar atyre disa nga adhurimet specifike si leximi i sures ‘Kehf’ apo dërgimi i salavateve ditën e xhuma, përmes njoftimeve (notifications) të cilat shfaqen në ekranin e telefonit tuaj të mençur.

Përveç takvimit, i cili tregon kohën e faljes së namazeve gjatë ditës, një rëndësi e veçantë në aplikacion i është kushtuar edhe muajit të madhërishëm Ramazan. Aplikacioni ju tregon ditët e Ramazanit, ju mundëson të mbani shënime (nëse e keni agjëruar atë ditë apo jo) si dhe shfaq lutje të ndryshme, të cilat është mirë të bëhen gjatë këtij muaji.

Ajetet, hadithet, thëniet dhe lutjet e ndryshme të cilat shfaqen në ballinë (home screen), mund të ruhen edhe në telefon përmes opsionit “Save” apo edhe të shpërndahen nëpër rrjete sociale.

Kjo nuk është e tëra, ngase në aplikacion do të ketë edhe shumë risi të tjera, pasi këtë e tregon edhe butoni “coming soon”.

Aplikacioni është zhvilluar nga ummah.io, pjesë e së cilës janë disa zhvillues shqiptarë, ndërsa mund të shkarkohet në “Play Store”. /shembulli.com/

Të ngjajshme

Samsung mund të jetë gati me telefonat e palosshëm

Kushtrim Guraj

Zoom, Google Meet apo Facebook Messenger Rooms: Cili është aplikacioni më i përshtatshëm për komunikim virtual

Kushtrim Guraj

COVID-19, Google do të ndjekë nëse njerëzit qëndrojnë në shtëpi

Kushtrim Guraj

Coronavirusi: A duhet ta pastrojmë telefonin shpesh?

Kushtrim Guraj

Kamerat e vëzhgimit tani do të zbulojnë automatikisht njerëzit me temperaturë

Qëndrim Ibrahimi

Interneti 5G do të ndryshojë jetën rrënjësisht

Qëndrim Ibrahimi

Google merr një veprim interesant

Kushtrim Guraj

Në 2030 shumica e automjeteve në tregun botëror do të jenë elektrike

Kushtrim Guraj

Rritet tregu i automjeteve në BE

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU