Rtv Pendimi
Shkenca dhe teknologjia

WhatsApp sjell funksionin e shumëkërkuar të sigurisë

WhatsApp ditën e sotme lajmëroi se aplikacioni i komunikimit në Android mund të kyçet me shenjën e gishtit, një funksion i shtuar në versionin iOS që në fillim të 2019-ës.

Aktivizimi i funksionit do të thotë se duhet të përdorni shenjën e gishtit për tu qasur në aplikacion edhe pas qasjes në telefon.

Është një nivel ekstra i sigurisë i ngjashëm e mënyrën e aplikimit në aplikacionet bankare.

Përditësimi ende nuk është i disponueshëm tek të gjitha rajonet por kur të mbërrijë mund ta aktivizoni nga menuja Settings – Privacy.

Përdoruesit mund të zgjedhin të mbajnë aplikacionin e hapur për 1 apo 30 minuta pasi janë qasur me shenjën e gishtit. Madje ofrohet një opsion për të bllokuar shfaqjen e mesazheve në panelin e njoftimeve.

Edhe pse në iOS funksioni është i disponueshëm për Touch  ID por edhe Face ID, në Android është i kufizuar vetëm për skanerin e shenjave të gishtërinjve.

Të ngjajshme

Në 2030 shumica e automjeteve në tregun botëror do të jenë elektrike

Kushtrim Guraj

Rritet tregu i automjeteve në BE

Kushtrim Guraj

Si ta shihni kush e përdor Wi-Fi tuaj?

Kushtrim Guraj

Microsoft është duke punuar në mbi 100 dizajne të reja ikonash

Kushtrim Guraj

Si t’i mbani shpenzimet në nivel të njëjtë edhe kur energjia elektrike shtrenjtohet

Urim Isma

Shtatë gjëra të cilat nuk e keni ditur që mund t’i bëni në Facebook (Foto)

Kushtrim Guraj

Prodhohet kostumi që ndihmon të paralizuarit të ngrihen në këmbë

Kushtrim Guraj

Çfarë është inteligjenca dhe si matet?

Kushtrim Guraj

VW zyrtarisht me fabrikë në Turqi, kjo është vlera e mega-investimit

Kushtrim Guraj