Rtv Pendimi
Shkenca dhe teknologjia

WordPress fuqizon 30% të uebsajteve

WordPress tashmë fuqizon 30% të uebit sipas firmës analitike W3Techs. Kjo përfaqëson 5% rritje pas dy vitesh kur WordPress arriti në 25% në Nëntor të 2015-ës.

Vlen të përmendet se kjo statistikë vjen nga mbarë uebi, pavarësisht nëse një uebsajt përdor sistem të menaxhimit të përmbajtjes (CMS) ose jo.

Në hapësirën e CMS-ve, WordPress zë 60.2%, një rritje tjetër nga 58.7% në Nëntor të 2015-ës.

Rivali më i afërt CMS është Joomla e cila është rritur në 3.1% ndërsa në tregun e CMS-ve zë 6.3%.

Gjithashtu duhet theksuar se të dhënat i referohen jo vetëm softuerit të burim të hapur WordPress, por edhe platformës WordPress.com.
W3Techs skanon 10 milion uebsajtet më popullore në botë bazuar në rankimet e Alexa.

Të ngjajshme

Zoom, Google Meet apo Facebook Messenger Rooms: Cili është aplikacioni më i përshtatshëm për komunikim virtual

Kushtrim Guraj

COVID-19, Google do të ndjekë nëse njerëzit qëndrojnë në shtëpi

Kushtrim Guraj

Coronavirusi: A duhet ta pastrojmë telefonin shpesh?

Kushtrim Guraj

Kamerat e vëzhgimit tani do të zbulojnë automatikisht njerëzit me temperaturë

Qëndrim Ibrahimi

Interneti 5G do të ndryshojë jetën rrënjësisht

Qëndrim Ibrahimi

Google merr një veprim interesant

Kushtrim Guraj

Në 2030 shumica e automjeteve në tregun botëror do të jenë elektrike

Kushtrim Guraj

Rritet tregu i automjeteve në BE

Kushtrim Guraj

Si ta shihni kush e përdor Wi-Fi tuaj?

Kushtrim Guraj

* Nëse radiot nuk funksionojnë, Kliko KËTU