Rtv Pendimi
Good life Restaurant
Samet Tours
auto lider
Lajme

Zagreb, konferencë rajonale mbi turizmin

Muslim Shop

Në konferencën rreth turizmit vjetor “A mundet turizmi kroat 365? – Hapi 2”, në Zagreb marrin pjesë tre ministra nga rajoni me qëllim të arritjes së lidhshmërisë, bashkëpunimit dhe shkëmbimit të përvojave për forcimin e fazës të para sezonit turistik dhe pas sezonit turistik, raporton Anadolu Agency (AA).

Problemi i sezonalitetit të lartë dhe mungesës së sezonit turistik gjatë tërë vitit janë të përbashkëta për shumicën e vendeve mesdhetare, prandaj në konferencë marrin pjesë ministri Zdravko Poçivalshek nga Sllovenia, ministri Blendi Klosi nga Shqipëria, ministri Pavle Raduloviç nga Mali i Zi dhe si nikoqiri, ndihmës ministri kroat i Turizmit Frano Matushiç.

Ministri slloven i Turizmit për bashkëpunimin mes Kroacisë dhe Sllovenisë në fushën e turizmit tha se ishte në nivelin më të lartë, duke theksuar se dy vendet bëjnë promovime të përbashkëta në tregjet e largëta të Japonisë, Koresë së Jugut dhe Kinës, për disa vite me radhë nën sloganin e përbashkët “Experience Croatia, feel Slovenia”.

“Në Slloveni nuk kemi të bëjmë me çështjen e sezonalitetit, sepse në ato katër muaj, nga 6 deri në 9, 50 për qind e të gjitha bujtjeve janë realizuar ndryshe nga Kroacia, e cila bën mbi 80 për qind në atë periudhë”, tha Poçivalshek.

“Turizmi nuk ka kufizime, turizmi lidh. Nëse duam të jemi të suksesshëm si një rajon, ne do të duhet të bashkëpunojmë dhe të promovojmë së bashku rajonin”, përfundoi Poçivalshek.

Ai si sukses theksoi faktin se në tre vitet e fundit Sllovenia ka rritur numrin bujtjeve për 1 milion në vit, kështu vitin e kaluar ka regjistruar mbi 12 milionë bujtje.

Ministri malazez Raduloviç deklaroi se Mali i Zi po përpiqet të pozicionojë veten si një destinacion turistik gjithëvjetor me cilësi të lartë, duke lehtësuar sezonalitetin që ofron dielli dhe deti.

Ai shtoi se “është e nevojshme që ofertën e ndarë të vendeve të rajonit ta bashkojmë me një bashkëpunim cilësor dhe të marketingut në një grup të madh”.

Raduloviç e konsideroi si të shkëlqyeshme bashkëpunimin aktual të turizmit midis vendeve të rajonit në fushën e industrisë së turizmit që marrin pjesë në këtë konferencë.

Në Kroaci, turizmi përbën 17 për qind të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB) tha Buriloviç, duke shtuar se vendet me ekonomi të fortë këtë pjesë e mbajnë në rreth 5 për qind, duke forcuar segmente të tjera dhe aktivitete plotësuese të turizmit.

Të ngjajshme

“Investimet në spitale janë për një mjekësi moderne në Kosovë”

Kushtrim Guraj

Rtv Pendimi ju uronë festën e Kurban Bajramit

Kushtrim Guraj

Indonezi, gruaja kurseu duke mbledhur mbeturina 26 vite për të udhëtuar në Haxh

Qëndrim Ibrahimi

Spanjë, shpëtohen 59 migrantë në Mesdhe

Kushtrim Guraj

Turqi, gjenden mbishkrime të lashta 883 vjet

Kushtrim Guraj

Studentët dhe nxënësit nga Shqipëria do të vizitojnë Turqinë

Kushtrim Guraj

Me karrocë drejt Haxhit: Rrëfimi i 34-vjeçarit nga Vushtrria, ëndrra e të cilit tanimë është realitet

Kushtrim Guraj

Edhe një doktore shkence i shtohet Kosovës

Hevzi Hasani

Turqia shpall vendimet e Këshillit të Lartë Ushtarak

Kushtrim Guraj